ANWB Motorproefrit

Georganiseerd door het kennen van de klant(behoefte)

ANWB Motorproefrit

Uit klantonderzoek is gebleken dat 75% van de motorrijders een proefrit maken bij een dealer een vervelende bezigheid vindt. De motorfiets moet al bijna gekocht moeten zijn, de proefrit mag maar  10 minuten duren en het vervelende verkoopgesprek achteraf is voor veel mensen een reden om met tegenzin naar een motordealer te gaan. Om deze reden hebben we met ANWB Motor een plan gemaakt om op de nieuwste modellen een echte proefrit te kunnen maken.

Het concept ANWB Motorproefrit

Het concept is simpel. Importeurs zoeken klanten en klanten zoeken een mogelijk nieuwe motorfiets. Wij zijn hiertussen de bemiddelende partij die, zonder verkoopbelang, het mogelijk maakt om een proefrit te maken zonder gedoe. Het reserveren van een proefrit kan online via anwbmotor.nl waarbij de datum en de motorfiets gekozen wordt. Mocht er interesse zijn dan kan er direct een informatiepakket aangevraagd worden die de importeur voor de proefrit toezend. Op de dag zelf komt de klant naar het ANWB Test- & Trainingscentrum in Lelystad waar een grote tent staat met alle motorfietsen en een bouwkeet met daarin het kantoor van de redactie Promotor.

ANWB Motorproefrit

Hoe werkt het?

De klant krijgt uitleg over de werking van een redacteur, maakt een praatje en betaalt €49,95 voor een dag lang rijden (9:00 – 16:00). Na de proefrit is er ruimte voor feedback maar geen mogelijkheid tot verkoop. Bij thuiskomst ontvangt de klant een enquête over de motorfiets. Deze kan rustig thuis ingevuld worden waarbij geen rekening gehouden hoeft te worden met politiek correcte antwoorden. De uitkomsten van de enquêtes gebruikt de redactie voor een lezerstest van het betreffende model in Promotor magazine.

In de enquête is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen voor de betreffende motorfiets. Deze volgt de dealer in de buurt op. De resultaten liegen er niet om. Het is een groot succes!

 

 Resultaat ANWB Motorproefrit

Proefrit 2012  Proefrit 2013

motormerken
motorfietsen
proefritten
% wenst een offerte

Opdrachten